Batterijsystemen zorgen voor een groene stroomvoorziening. Een battery pack wordt steeds volgeladen geleverd net zoals wij onze generatoren leveren met een volle brandstoftank. Een battery pack kan volledig autonoom werken of in combinatie met een externe elektrische voeding zoals een generator of het net. Typische toepassingen zijn bouwwerven of festivals waar de gemiddelde energieverbruik (kWh) eerder laag is maar er wel korte periode zijn waar een hoger vermogen (kW) nodig is. Aangezien de gemiddelde energie-afname eerder laag is kan deze via een laag-vermogenaansluiting van het net of vanuit een kleine generator gevoed worden.

De batterij levert via een 2-richtingsomvormer omvormer (AC > DC > AC) de pieken. De battery box fungeert hier als een buffer. De batterijsystemen zijn voorzien van een intelligente sturing die o.a. een generator automatische kan laten starten wanneer de batterij onder een bepaald peil zakt of wanneer het afgenomen vermogen te groot wordt voor de batterijen. In dit laatste geval wordt het vermogen van de externe voeding, net of generator, opgeteld met deze van het batterijsysteem. Voordelen batterijsystemen: geen uitstoot schadelijke gassen, zo goed als geruisloos dus ideaal voor omstandigheden waar een klassieke generator te luidruchtig is en ook b.v. voor voeding tijdens de nacht, onderhoudsvrij, ...

Battery packs zijn beschikbaar in verschillende vermogens (kW) en met verschillende opslagcapaciteit (kWh). Het aantal batterijen bepaalt de opslagcapaciteit (kWh) en ook het volume en gewicht van het battery pack.

Headers
Batterybox