Een stroomgenerator kopen of huren, waarop letten?

Een werf vraagt om heel wat energie, letterlijk en figuurlijk. Een aansluiting is niet altijd voorhanden of voldoende voor de zware machines die tijdens een bouwwerf worden gebruikt. Een stroomgenerator biedt dan een oplossing. Er zijn tal van types stroomgroepen op de markt en het is belangrijk dat u het juiste toestel kiest voor de juiste toepassing. Waarop moet u letten wanneer u een stroomgenerator koopt of huurt?

Hou rekening met de belasting

Om de juiste stroomgenerator voor uw bouwwerf te selecteren, speelt het soort en de grootte van de belasting die erop wordt aangesloten een grote rol. Is er een torenkraan op de werf aanwezig, welke pompen moeten van stroom worden voorzien, of is het stroomaggregaat enkel bedoeld voor kleiner gereedschap? 

Het is belangrijk te analyseren welk vermogen u nodig heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld met een stroomgroep van 100 kVA zo’n 80 kW opwekken. In de bouwsector worden vooral toestellen van 10 tot 150 kVA gebruikt, maar kleiner of groter bestaat uiteraard ook. Zo hebben onze grootste huurunits die we kunnen plaatsen een vermogen van 1400 kVA, 1120 kW. Vooral industriële omgevingen hebben nood aan dergelijke stroomgeneratoren, denk maar aan een industriële bakkerij, of een distributiecentrum of datacentrum met koeling.

De locatie speelt een belangrijke rol

Komt de stroomgenerator in een industriegebied of in een stadscentrum terecht? Ook dit heeft een invloed op het type stroomgenerator dat voor uw project het beste geschikt is. 

Zo zal u in een stadsomgeving moeten voldoen aan strenge geluidsnormen, terwijl dat dat in een industriegebied meestal minder noodzakelijk is. Hetzelfde geldt wanneer de stroomgroep ook ’s nachts moet draaien. Hoe stiller de stroomgenerator moet zijn, hoe groter deze zal zijn. Zorg er dus voor dat u goed weet hoeveel plaats u voor het stroomaggregaat hebt.

Waarvoor wordt de stroomgenerator gebruikt?

Voor elke toepassing bestaat er een stroomgenerator. Hebt u de generator nodig in een productieomgeving, een voedingsbedrijf, voor een werf of evenement, of als noodoplossing? Wordt de stroomgenerator enkel overdag of ook ’s nachts gebruikt? 

Wanneer een korte stroomonderbreking tijdens de werking uit den boze is, kies je best voor een redundante opstelling, ook wel TWIN genoemd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij grote evenementen, tv-opnames, voor de voeding van vitale verbruikers zoals in ziekenhuizen of bij ondergrondse boringen … Zo is er altijd een back-up wanneer één van de twee geplaatste stroomgeneratoren zou stilvallen. Bij veel toepassingen waar de stroom gegarandeerd moet worden tijdens stroomonderbrekingen van het net, wordt veelal een vaste generator geïnstalleerd. Er kan in dergelijke gevallen ook steeds een tijdelijke stroomgroep gehuurd worden om een defect op te vangen.

Vraag advies aan een professional

Het is belangrijk dat u de juiste stroomgenerator koopt of huurt. Vraag advies aan een professional zoals Dutry Power, zodat u 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 van stroom en licht voorzien bent. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Mail ons om een afspraak te maken, wij komen met plezier bij u langs.

Dutry Power heeft een jarenlange ervaring met stroomgeneratoren die op maat voor u worden gemaakt. De geluidsniveaus, uitvoering en opties worden aan uw behoefte aangepast. Een aantal standaardmodellen zijn op voorraad beschikbaar voor verkoop of verhuur. Naast een snelle levering kunt u bij Dutry Power ook terecht voor onderhoud en herstel van uw stroomgroep.